asterisk now

Speciaal voor Asterisk-gebruikers een apart forum voor Budget Phone accounts.

asterisk now

Berichtdoor koos147 » Do 09 Feb 2012, 21:42

in navolging op topic viewtopic.php?f=34&t=262

de registratie lijkt sucsesvol
zowel in het flash operator panel als in het budgetphone panel

echter zodra ik het nummer bel word de verbinding meteen weer verbroken
er is een catch all inkomende trunk welke goed werkt voor andere providers


ik heb ondertussen de meest uiteenlopende configuraties geprobeert
ik heb nu echt geen idee meer wat ik er nog aan kan doen

onderstaand een verzameling gegevens
ik hoop dat er iemand wat mee kan omdat het nummer voor mij nu compleet waardeloos is



Trunkname:Budgetphone

Outgoing Settings
Trunkname:budgetphone

Code: Alles selecteren
username=31107******
type=peer
secret=******
host=sip1.budgetphone.nl


Incoming Settings
USER Context: budgetphone-in
Code: Alles selecteren
type=friend
canreinvite=no
disallow=all
allow=ulaw
insecure=port, invite
fromdomain=sip1.budgetphone.nl
host=sip1.budgetphone.nl
qualify=no
context=from-trunk-sip-budget


de gebruikersnaam begint met 31107
Code: Alles selecteren
username:password@sip1.budgetphone.nl/username



Asterisk 1.8.9.0

Sip Registry
Code: Alles selecteren
sip1.budgetphone.nl:5060                N      31107*****        105 Registered


Sip Peers
Code: Alles selecteren
budgetphone/31107****    83.143.188.165                                      5060     Unmonitored
budgetphone-in             83.143.188.165                                      5060     Unmonitored
koos147
 
Berichten: 21
Geregistreerd: Za 21 Jan 2012, 12:34

Re: asterisk now

Berichtdoor ab_m_g » Vr 10 Feb 2012, 00:33

Ik heb er echt geen verstand van, maar volgens mij, als je trunk "budgetphone" heet, zou bij incoming settings context=from-trunk-sip-budgetphone moeten staan.

Bij mij werkte het met context=from-trunk zonder meer.

Bij
Incoming Settings
USER Context: hier je bp user name zetten.

Ik heb begrepen dat hier:
insecure=port, invite
ook in oudere versies asterisk (1.6?) vaak:
insecure=very
staat (kan staan/moet staan?), maar dat dat in 1.8 niet kan.
ab_m_g
 
Berichten: 739
Geregistreerd: Ma 17 Jan 2011, 23:01
Woonplaats: Midden van het land

Re: asterisk now

Berichtdoor koos147 » Vr 10 Feb 2012, 18:50

Ik heb bij user context het 3110******* nummer geplaatst

helaas maakt dit geen enkel verschil
ik heb insecure weg gehaald (bedoelde je dat?)
als laatste test heb ik type op user gezet (dit werkt bij xs4all wel)


Code: Alles selecteren
type=user
canreinvite=no
disallow=all
allow=ulaw
fromdomain=sip1.budgetphone.nl
host=sip1.budgetphone.nl
qualify=no
context=from-trunk-sip-budgetphone
koos147
 
Berichten: 21
Geregistreerd: Za 21 Jan 2012, 12:34

Re: asterisk now

Berichtdoor ab_m_g » Vr 10 Feb 2012, 19:21

Ik bedoel niet dat je insecure weg moet halen, maar
Code: Alles selecteren
Starting with Asterisk v1.6.0: The previously deprecated options "insecure=very" and "insecure=yes" have now been removed. "insecure=invite,port" is the equivalent of "insecure=very"
- de optie die bij de asterisk versie hoort moet gebruiken.

Probeer ook eens alleen: context=from-trunk - dat werkt bij mij.

Als je het nummer belt: kun je ergens zien dat het wel in de asterisk server binnenkomt?
Kun je, met Wireshark bijvoorbeeld, het sip verkeer monitoren?

Toen ik een verkeerde instelling had zag ik waarom de BP server afhaakte. Asterisk vroeg authentification van BP...
ab_m_g
 
Berichten: 739
Geregistreerd: Ma 17 Jan 2011, 23:01
Woonplaats: Midden van het land

Re: asterisk now

Berichtdoor koos147 » Vr 10 Feb 2012, 21:39

type=user
canreinvite=no
disallow=all
allow=ulaw
fromdomain=sip1.budgetphone.nl
host=sip1.budgetphone.nl
qualify=no
insecure=port,invite
context=from-trunk


wat ik in het log wel zie staan
[Feb 10 20:26:02] WARNING[4852] chan_sip.c: Unknown insecure mode 'port, invite' on line 312


het lijkt er op dat er een spatie te veel in staat
ik heb de spatie nu weg gehaald en deze melding komt niet meer terug

als ik bel komt er niets bij in het log

ik had een tijd geleden ergens gevonden hoe je het log heel erg uitgebreid kan zetten
echter kon ik het dan niet meer lezen (meer als 1 000 regels per minuut)
koos147
 
Berichten: 21
Geregistreerd: Za 21 Jan 2012, 12:34

Re: asterisk now

Berichtdoor twan » Ma 13 Feb 2012, 21:26

Even ter info:

Heb het hier werkend met Asterisk 1.8.9.0. Ik heb de volgende settings gebruikt:

Outgoing Settings:

username=31XXXXXXXXX
type=friend
secret=XXXXXXXXXX
host=sip1.budgetphone.nl
canreinvite=no
disallow=all
allow=ulaw
insecure=invite,port
fromdomain=sip1.budgetphone.nl
qualify=no
context=from-trunk

De incomingsettings heb ik leeg gelaten (ik heb immers hierboven type=friend gebruikt).

De registration string:

Username:password@sip1.budgetphone.nl/31XXXXXXXX

Gr. Twan.
twan
 
Berichten: 2
Geregistreerd: Ma 13 Feb 2012, 21:15

Re: asterisk now

Berichtdoor koos147 » Vr 17 Feb 2012, 15:47

ik weet niet precies hoe of wat er al die tijd fout gegaan is
maar ik kom nu netjes bij mijn fallback IVR uit

Heel erg bedankt voor de hulp
koos147
 
Berichten: 21
Geregistreerd: Za 21 Jan 2012, 12:34


Terug naar Problemen en oplossingen Asterisk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Er zijn geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron