Pagina 1 van 1

Bij bellen andere BP gebruikers geen geluid

Geplaatst: do 29 sep 2016, 23:02
door rene037
Hierbij een probleem dat eerder is opgetreden, kan in het forum niets er over vinden. Wil niet zeggen dat het er niet in staat, maar ik heb het probleem dat ik in de afgelopen jaren voor diverse familie een BP abo heb afgelsoten. Bij mijn zwager was zijn telefoon (Grandstream 100 uit mijn hoofd) de instellingen kwijt, en die heb ik er weer ingezet. Maar nu kunnen we onderling alleen bellen. Dat wil zeggen dat we elkaar niet horen. Als we naar een andere provider bellen gaat het wel. Het komt erop neer dat onze familie elkaar mobiel moet bellen. En ik krijg de schuld, want ik heb ze allemaal naar BP gebracht. Het heeft wel gewerkt en ik heb op het nummer van mijn zwager een andere gigaset geregistreerd, maar die kan ook niets horen. Ik kan me vaag herinneren dat ik het ook had als ik een VOIP Client op mijn tablet had, dat het dan ook niet werkte. Zowel de tablet als de telefoon ginen over, maar als je opnam hoorde je elkaar niet. Iemand een idee?

Re: Bij bellen andere BP gebruikers geen geluid

Geplaatst: za 01 okt 2016, 14:07
door ab_m_g
Blijkbaar is de communicatie tussen BP en de telefoons niet in orde.
Je kunt dat proberen te verhelpen door poorten te forwarden. Het apparaat moet daarvoor op het thuisnetwerk een vast ip krijgen.
Poorten die geforward moeten worden zijn UDP 5060 en bereik UDP 5004-5016. Dat laatste bereik zou de standaard instelling zijn, maar je moet dat checken door in te loggen op de instellingen van de telefoon!

Hoe je de telefoon een vast ip geeft hangt van de router/modem af,
De port-forwardings stel je in in de router/modem en hoe je dat doet hangt ook weer van het apparaat af.

Hoop dat dit helpt! Post anders nog een schermafdruk van het Grandstream instellingen scherm, met onleesbaar gemaakte privegegevens.

Ik heb vroeger wel eens een Grandstream apparaat gehad, maar weet de details daar niet meer van.

Meer informatie: http://forums.grandstream.com/forums/in ... ic=28777.0 en https://portforward.com/

Re: Bij bellen andere BP gebruikers geen geluid

Geplaatst: zo 02 okt 2016, 23:30
door rene037
Beste ab,

Dank voor de reactie. Ben er nu ff 2 weken niet, dus kan het verder niet bekijken. Maar waarom werkt het opeens niet? En waarom wel met andere aanbieders. Portforwarding en vast IP-adres is leuk, maar aan de instellingen is niets gewijzigd. Overigens heeft de telefoon een vast IP-adres. En het gaat om meerdere personen met eigen telefoonnummers. Op een gegeven moment werkte het weer (Toen het in het verleden gebeurde.) Dus ik vind het moeilijk te begrijpen dat het een instelling is. En niet alleen met de grandstream, ook met twee gigasets die op verschillende accounts zijn geregistreerd werkt het niet.

Re: Bij bellen andere BP gebruikers geen geluid

Geplaatst: ma 10 okt 2016, 13:28
door ab_m_g
Waarom het nu ineens niet werkt weet ik natuurlijk ook niet. Je kan het BP vragen, kunnen ze de lijn misschien monitoren. Als de instellingen goed staan is alles wat je er aan doet te veel, onnodig en mogelijk oorzaak van nieuwe fouten.
Aan de andere kant kun je altijd kijken of de instellingen geoptimaliseerd kunnen worden.

Zeker is, dat als er in het modem/router een SIP ALG instelling zit, deze uitgeschakeld moet worden. Het werkte vroeger zonder daar op te letten, dus waarom nu niet? De ISP kan de software van het modem bijgewerkt hebben.

In de Grandstream moet de outbound proxy ingevuld zijn: sip1.budgetphone.nl.
Dit gaat (net als port forwardings) over de verbinding. Je zou zeggen dat dat niet nodig is, de verbinding komt wel tot stand.

De audio gaat over UDP poorten. Hier kun je kijken of de codec in de Grandstream op PCMU en als tweede op PCMA staan.

Meer kan je volgens mij niet doen, behalve om ondersteuning door BP vragen. Op dit forum reageren ze niet zo snel, je zult ze moeten mailen of bellen.

Zelf heb ik een tijdlang via een account van Freecall onderling gratis gebeld en dat ging prima! Je moet dan wel een adres als username@sip.freecall.com kunnen instellen om naar te bellen...

Re: Bij bellen andere BP gebruikers geen geluid

Geplaatst: vr 28 okt 2016, 21:10
door rene037
Dank voor de reactie. Mijn reactie is dan weer een beetje laat, maar dat heeft te maken met vakantie en ook dat het probleem zonder enige wijziging of aanpassing weer verdwenen is zoals het gekomen is en ik ook een beetje vergeten was dat ik het hier gedropt had. Maar omdat ik een probleem zonder afloop onbevredigend vind, hierbij dus het voorlopig einde.
Maar het blijft onbevredigend dat het volstrekt onbekend is waar het vandaan komt.

Re: Bij bellen andere BP gebruikers geen geluid

Geplaatst: vr 28 okt 2016, 21:34
door ab_m_g
Inderdaad onbevredigend.
Bedankt dat je het even terug meldt.